perjantai 30. joulukuuta 2011

Katainen povaa vaikeita aikoja

En voinut olla tänään nauramatta, kuin luin uutisen, jossa Jyrki Katainen povaa vaikeita aikoja Suomelle (ihan kuin se olisi jokin yllätys):
Alkavana vuonna on tehtävä päätöksiä, joilla turvataan hyvinvointivaltion tulevaisuus, pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoo synkeässä uudenvuoden tervehdyksessään. Katainen varoittaa suomalaisia kiihtyvästä velkaantumisesta ja pyytää kansalaisilta vastuunkantoa.
  1. Hyvinvointivaltiota ei kohta enää ole, joten sen tulevaisuutta voi olla hyvin vaikea turvata. Kun teollisuus poistuu Suomesta, niin yhteiskuntamme muuttuu palveluyhteiskunnaksi hyvinvointiyhteiskunnasta. Se tarkoittaa automaattisesti, että elintasomme tulee putoamaan. Näin tulee käymään lähes 100%:lla varmuudella, mikäl teollisuus poistuu.
  2. Katainen varoittaa velkaantumisesta? Oikeastiko? Mies, joka ottaa velkaa konkurssikypsiä maita varten varoittaa meitä siitä, ettei kannata velkaantua?
  3. Vastuunkanto ja vastuu ovat sanoina kärsineet sellaisen inflaation, että heikompia hirvittää. Itse kuulen tämän "vastuunkannon" jo eräänlaisena vitsinä ellei jopa kirosanana.
Valtion velanottoa on Kataisen mukaan vähennettävä, jotta velkojen korot eivät nousisi kestämättömälle tasolle.
Ihanko totta? Älä nyt viitsi. Kuinkahan nopealla aikataululla tätä ollaan tekemässä, kun esimerkiksi Vasemmistoliiton mielestä valtion velkaantumista ei välttämättä tarvitsisi ainakaan vielä pysäyttää? Vai onko tämä nyt sitä kuuluisaa politiikkaa?
Velanoton sijaan talouden kestävyysvaje on pääministerin mielestä paikattava menoleikkauksilla ja veronkorotuksilla. Verotuksen painopistettä on hänen mukaansa siirrettävä työn verotuksesta kuluttamisen verotukseen.
Ensimmäinen järkevä lause. Menoleikkaukset ovat välttämättömät -se on täysin selvää-, mutta veronkorotuksilla on ikävä jälkimaku sen vuoksi, että työtä tekevät on verotettu jo melkein henkihieveriin. Kulutusverojen nosto on askel kohti tasaveroa, mutta se on samalla melkein ainoa vaihtoehto. Tosin senkin mielekkyyttä voidaan kysellä monellakin tapaa.
– Rakenteellisia uudistuksia tarvitaan myös kuntatasolla, Katainen puolustaa kuntauudistusta.
Näinhän se on, vaikka keskusta ihan poliittisista syistä väittää jotain ihan muuta.
Tarvitsemme vähemmän puhetta ja enemmän tekoja ja yhteen hiileen puhaltamisen henkeä.
Hah-hah! Joku oli jossain kommentissa kääntänyt tämän lauseen oikeaan muotoon:
Turpa kiinni ja maksa.
Ai niin vielä: lisää hyviä uutisia Suomesta, sillä tämän vuoden lokakuussa tehtiin historiaa! Kauppatase romahti yli 600 miljoonaa euroa pakkaselle ja sehän tarkoittaa pelkästään hyvää meille kaikille ja ei ole mikään ihme, että Jyrkikin on huolissaan!

Hyvää uutta vuotta nyt kuitenkin kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...