torstai 29. syyskuuta 2011

Ne vakuudet

Ajattelin tilittää jotain Eduskunnan myönteisestä ERVV-päätöksestä, jossa nostettiin Suomen osuus yli 14 miljardiin euroon. Jos suomalaisia on tosissaan n. 5,3 miljoonaa, niin lisää ilmaista rahaa annettiin ulkomaille käyttöön solidaarisesti (tämä on muuten Kataisen termi ykkösen vaaliväittelystä ennen vaaleja) n. 2600 euroa per naama. Se lämmittää totta kai mieltä kerran jos toisenkin.

Lienee turhaa sanoa, että päätös oli kaikessa järjettömyydessään valtava virhe.

Mutta entä ne vakuudet, joita Urpilainen lupaili kansalle? Näyttää siltä, että ne taidettiin nyt tuota... Niin... Ne taidettiin unohtaa, mutta eihän siitä kannata ainakaan Iltalehdessä, Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä tai Ilta-sanomissa sanoa. Kas kun sehän saattaisi jurppia jo tavallista kadun tallaajaakin.

Vakuuksia ei siis ole tarjolla. Piste. En nyt jaksa lakitekstiä käydä läpi, mutta annetaan suora linkki pariinkin paikkaan, jossa asiaa käsitellään:

"Aukko paperissa" ja "Aukko paperissa" toisessa paikassa Jos linkkien tekstejä ei jaksa lukea, niin voisin liittää tänne muutaman mielenkiintoisen kommentin:
18. päivä elokuuta tänä vuonna meille suuren valiokunnan jäsenille jaettiin luonnos siitä, minkälainen tulisi olemaan tämä laki, mitä nyt tässä käsitellään. Tämän luonnoksen sivulla 5 sanotaan näin - sopimuksen 2 artiklan 1 kohdan uudeksi alakohdaksi d. Sen mukaan ERVV ja tuensaaja voivat tarvittaessa perustaa vakuus- ja muun järjestelyn, jolla jäsenvaltioille niiden ERVV:lle antamista takauksista aiheutuva riski voidaan kattaa. Tämä oli juuri se, mikä siellä 21.7. päätettiin. Tämä oli juuri se, minkä hallitus kertoi kerran, että lakiin tullaan kirjoittamaan.
Nyt kun minä luen tätä lakia (uutta luonnosta, josta äänestetään 28.9.2011), tätä asianomaista kohtaa, minä näytän teille, tässä on se alakohta d, mutta siinä on tuommoinen aukko tässä paperissa. Siitä on ilmeisesti jollain tavalla jäänyt nyt tämä kohta pois.
Jos tämä on totta (puheet olivat muuten Mauri Pekkarisen suusta), niin olen ymmälläni. Miksi isot mediat eivät kiinnostu asiasta? Tänään on sen sijaan kirjoitettu mm. potkuista, BB:stä, Tapparasta ja varmasti tisseistäkin jossain kohtaa. Mutta siitä, että tuleeko niitä paljon puhuttuja vakuuksia, ei ole kirjoitettu rivin riviä. Vai onko?

Ja laitetaanpa vielä linkkiä peliin siitä, että ketkä menivät sitten miljardeja jakamaan ulkomaille: Äänetystulos ja äänet

En oikeasti tiedä, että mitä tässä pitäisi sanoa. Edellinen postini kuvasi tosin kansanedustajien yksinkertaisuutta jo ihan tarpeeksi, joten ehkä on parempi, etten sano yhtään mitään. Ehkä tämä maa ansaitsee valitsemansa päättäjät ja sillä hyvä. Lapset saattavat tosin sitten joskus kiittää meitä hyvästä duunista, mutta se on sitten sen ajan murhe.

1 kommentti:

  1. Pekkarinen toi mielenkiintoisen faktan esiin:

    ERVV:n takauspottiin kuuluu ensin kaikki EU:n maat. Kuulostaa yhteisvastuulta tosiaankin, mutta jokainen maa, joka saa tukea, pääsee samalla takausvastuusta.

    Esimerkiksi Italian osuus takauksista on 78 miljardia, mutta mikäli saa tukea tästä rahastosta, niin se välttyy silloin tästä 78 miljardin takausvastuusta.

    - Tämä on kyllä se mielenkiintoisin kuvio, koska kun takauspotti on kasvatettu 2000 miljardiin, ja maa toisensa jälkeen tarvitsee ja ottaa tukirahoitusta sekä vapautuu takausvastuusta, niin jääkös sitten lopulta takaajiksi enää Saksa, Hollanti ja Suomi?

    VastaaPoista

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...