torstai 21. huhtikuuta 2011

No niinhän siinä sitten kävi: Tampere erottaa työntekijöitään

Kirjoitin tämän vuoden helmikuussa siitä, kuinka julkinen ala aiheutti itselleen ongelmia Tampereella. Silloin jo uumottelin, että irtisanomisia on tulossa. Nyt, kaksi kuukautta itse uutisesta, irtisanomiset ovat todellisia.

Tosin tällä kertaa on ainakin yritetty olla hövelimpiä, sillä vaikka kolmannes infratuotannon työntekijöistä joutuu lähtemään (200 ihmisistä), niin 77 heistä uudelleensijoitetaan joihinkin muihin tehtäviin. Myös eläkejärjestelyitä pyritään taas tekemään. Joka tapauksessa tilanne on se, että Tampere leikkaa palkkamenojaan sen verran kuin palkankorotukset olivat. Karua, mutta totta.

Silti en voi olla ihmettelemättä asiasta tietämättömien ihmisten kommentteja:

Töitähän on,mutta ne täytyy nykytrendien mukaan ulkoistaa!!! Kokoomus jyrää,nautitaan siitä!!!
Heitä irtisanotaan helmikuun palkankorotusten takia, jotka toivat kaupungille 11 miljoonan lisäkulut.

Tän siitä saa, kun on kokkaripormestari, -kaupunginhallitus ja -valtuusto. Palvelut ajetaan alas ja ne alkaa maksaa kaupunkilaisille koko ajan enemmän.
Heitä irtisanotaan helmikuun palkankorotusten takia, jotka toivat kaupungille 11 miljoonan lisäkulut.

Ja niin edelleen. Joskus totuus sattuu, mutta totuus on, että kun Suomen julkinen sektori on niin valtava ja verotuloja vähemmän, niin silloin joko palkkojen on laskettava (epätodennäköistä) tai sitten ihmisiä on potkittava pois. Raaka totuus sattuu.

Lähteet:

77 uudelleensijoitetaan
kolmannes infratuotannon työntekijöistä joutuu lähtemään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...