torstai 9. heinäkuuta 2009

Windows 7, WMP54G ja hermot

On opetuksen aika.

Käyttöjärjestelmä: Windows 7 64-bit
Wlan-kortti: Linksys WMP54G v.4.1

Minulla oli koneessani kiinni LinkSysin valmistama sysipaska WMP54G, jonka kanssa sain tapella ihan tosissani jo 32-bittisessä Windows XP:ssä. Mutta en voinut kuvitellakaan, millainen ongelma syntyi, kun siirryin käyttämään Windows 7:n 64-bittistä versiota. Kokemukseni olivat sen verran kamalat, että päätin koostaa pienen yhteenvedon yleisimpiin kysymyksiin, mitä WMP54G aiheuttaa käyttäjälleen ja mahdolliset vastaukset näihin kysymyksiin. Pidä tätä vaikka jonkinlaisena FAQ:na.

Ongelma: Windows 7 ei löydä WMP54G-verkkokorttia. Mitä teen?

Vastaus: Et voi tehdä yhtään mitään, sillä Linksysiä ei jostain syystä kiinnosta tehdä Vistalle/Windows 7:lle ajureita, kun käyttöjärjestelmä on 64-bittinen. 32-bittinen ajuri EI Toimi.

Kysymys: Mutta WMP54G:n pitäisi olla niin sanotusti Vista Certified!

Vastaus: Entä sitten? Se on varmasti sertifioitu 32-bittiselle Vistalle, joka ei meinaa tässä tapauksessa mitään.

Kysymys: No voinko saada sen jotenkin toimimaan?

Vastaus: No totta kai voit saada! Pistä koneeseen kiinni jokin toinen wlan-sovitin, kuten vaikkapa USB-väylään menevä A-Link WL54USB, ja hae WMP54G:lle Device Managerin kautta oikea ajuri. Windows 7 löytää tälle ajurin automaattisesti. Homma pelittää sen jälkeen hienosti.

Kysymys: No mikä ongelma tässä nyt sitten muka on?

Vastaus: Ei mikään ellet sitten pelaa. Nimittäin WMP54G:n ajuri, jonka Windows 7 löytää, on aivan susipaska ja se aiheuttaa yhteydellesi n. 60 sekunnin välein toistuvan lagin, jonka vuoksi menee hermot.

Kysymys: No onko tälle parannuskeinoa?

Vastaus: On. Parannuskeinot ovat suurinpiirtein seuraavat:

  • 1. Hae ohjelma nimeltä Vista Anti-lag ja yritä käyttää sitä.

  • 2. Tarkista Wlan-motukasta (johon otat yhteyden), ettei siellä ole access controllia päällä (tämä tarkoittaa sitä, että motukka hyväksyy vain tietyt mac-osoitteet). Ja jos tämäkään ei auta...

  • 3. Osta uusi wlan-kortti, joka toimii ja jolla on tuki 64-bittiseen Windows 7-käyttöjärjestelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...