torstai 9. helmikuuta 2012

"Musta päivä" ei ole mikään yllätys

Kävelin tänään kaupassa ja kioskissa lehtitelineiden ohi: "MUSTA PÄIVÄ". Ajattelin ensin, että heinäsirkat ovat viimeinkin tulossa syömään kaikki perunat ja koko Suomi hautautuu kilometrien korkuisten jäälauttojen alle. Vielä mitä: siellähän oli paljon odotettuja asioista tulossa, jotka ovat luonnollisesti katastrofi tietyille instansseille ja henkilöille. Käydään mustan päivän uudistukset nopeasti läpi.

1. Nokia potkii Salossa jopa 1000 ihmistä pellolle.

Tämä oli täysin odotettu ja pelätty ratkaisu. Nokian ei kannata tehdä bulkki-työtä maassa, jossa palkat vievät valtavan osan menoista. Kun komponentit (ja myynti) tulevat vielä Aasiasta, niin on täysin selvää, että tuotantokin siirretään sinne. Tätä ratkaisua on odotettu jo periaatteessa vuosia, joten ihmetyksenä se ei varmastikaan kenellekään tule. Sääliksi vain käy Saloa, joka tulee olemaan valtavissa vaikeuksissa tämän jälkeen. Kukaan ei halua enää ostaa sieltä edes asuntoa: jossain joku asunnonvälittäjä sanoi, että myynnissä on nyt jo 46 asuntoa, joista yksi on myyty. Kysyntä on vähäistä.

2. Armeija lakkauttaa joukko-osastoja


No onko tämä muka joku uutinen. Jos Suomessa lähdetään säästämään, niin se tehdään aina tällä tavalla. Muutos on kuitenkin nyt poikkeuksellisen raju, joten nyt todennäköisesti otetaan kaikki ilmat pois. Viisastellen voidaan toki kysyä, että olisiko maamiina-päätös vielä pyörrettävissä. Halpojen ja hyvien miinojen poisto aiheuttaa valtiolle satojen miljoonien kulun korvaavan asejärjestelmän takia. Lisäksi voidaan kysyä, että kun lentosotakoulu lakkautetaan, niin ostammeko jatkossa hävittäjälentäjät esimerkiksi Intiasta vai mitä ihmettä valtio aikoo sen asian eteen tehdä?

3. Kuntaliitokset: Suomeen halutaan alle 100 kuntaa


Viimeinkin! OECD ja monet muut tahot ovat painostaneet tähän muutokseen ja nyt sisäpoliittinen näytelmä on valmis alkamaan. Tätä uudistusta on odotettu, koska se on välttämätön ja erittäin tarpeellinen. Ainoat todelliset vastustajat löytyvät Keskustan piiristä, sillä puolue vastustaa tätä muutosta itsekkäistä syistä henkeen ja vereen. Jos muutos nimittäin menee läpi, menettää Keskusta erittäin paljon valtaansa puoluekentällä ja sen takia tätä asiaa vastaan kannattaa taistella. Tämä on minusta sääli, sillä itsekkäistä syistä tälläistä muutosta ei saisi vastustaa.

Epilogi:


Tämä musta päivä on vielä pientä. Pian hallitus julkaisee miljardien leikkaukset ja veronkorotukset, joita se joutuu tekemään muun muassa Kreikan tukemisen takia. Siitä syntyy iso poru kansalaisten, opposition, sekä hallituksen sisällä ja siitä tulee varmasti niin myrskyisää seurattavaa, että vastakohtia saamme varmaankin hakea jostain 90-luvun alkupuolelta. On täysin varmaa, että esimerkiksi Vasemmistoliitto (ehkä myös Vihreät) eivät leikkauksia hyväksy, koska olettavasti heidän mukaansa me voimme ottaa aina lisää velkaa, jota ei ilmeisesti tarvitse ikinä maksaa pois. Totuus on, että ellei hallitus tee tuntuvia leikkauksia, niin olemme selkeästi samalla tiellä kuin Kreikka, Portugali ja Irlanti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...