torstai 20. lokakuuta 2011

Ne vakuudet, osa III

Tämä sotku ei näytä ota loppuakseen: keskiviikkona Helsingin Sanomat uutisoi, että korkokulut saattavat jopa kaksinkertaistaa ERVV-takauksen yli 28 miljardiin euroon. Riemunhuudot luultavasti repesivät pitkin Suomea, kun huolestuneet kansalaiset katsovat tätä showta aitiopaikalta. Paras oli kuitenkin edessä tänään, kun pääministeri Katainen kertoi, että asia ei tule uudestaan käsittelyyn siitäkään huolimatta, että monet kansanedustajat eivät ymmärtäneet, että mitä he ovat päättämässä. Perusteluissa oli tuttua huttua:
Eduskunta sai pääministeri Jyrki Kataisen mukaan oikeat tiedot tehdessään päätöksen euroalueen väliaikaisen kriisirahaston takausvastuiden korottamisesta...
Vaikka lain perusteluihin pääsi valmistelussa virhe, hallitus ei aio tuoda uutta esitystä takausvastuista eduskunnalle.
lähde
Mutta eiväthän se saaneet, vai mitä Jyrki?
Jotkut kansanedustajista ovat yllättyneet siitä, että korot voivat enimmillään kaksinkertaistaa takausvastuut.
lähde
Tosin pääministeri Katainen myöntää tämän myös itse, mutta hänen mukaansa sillä ei ilmeisesti ole mitään väliä, että onko vastuut 14 miljardia vai yli 28 miljardia euroa:
– Osa kansanedustajistahan on tehnyt päätöksiä ihan oikeankin tiedon valossa, Katainen sanoi.
lähde
Pääministeri Kataisen mielestä siis riittää, että osa kansanedustajista ymmärsi tehneensä yli 28 miljardin riskin Suomelle ja osa ei ymmärtänyt. Silläkään ei ole mitään väliä, että oman puolueen valiokunnan puheenjohtaja ymmärsi asian väärin:
Hän (Katainen) myönsi pitävänsä huolestuttavana sitä, että monen valiokunnan puheenjohtajakin on käsittänyt takausvastuiden enimmäismäärän väärin. Muun muassa valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) myönsi keskiviikkona HS:lle, että oli antanut eduskunnalle väärää tietoa.
lähde
Minä taas kysyn, että kuka sitten oikeasti ymmärsi tämän asian Eduskunnassa oikein? En ole vielä lukenut yhtäkään uutista, jossa olisi mainittu nimeltä joku kansanedustaja, joka sanoisi ymmärtäneensä asian oikein. Eikö tämä nyt oikeasti kannattaisi viedä uudestaan Eduskunnan käsittelyyn vaikka siinä toivossa, että a) kansanedustajat ymmärtäisivät sen, mitä ovat päättämässä ja b) hylkäisivät tämän hulluuden. Näin ei vain taida tapahtua koska:
Kataisen mukaan virhe tapahtui perusteluissa yhden lauseen kohdalla, ”mutta pykälissä asiat ovat oikein”.
lähde
Joo, ja kansanedustajat ymmärsivät (tai ainakin osa ymmärsi... hah), että mitä he ovat päättämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...