torstai 14. maaliskuuta 2013

Ymmärtääkö Hautala erota hallituksen toimintakyvyn vuoksi?

Tämän päivän Iltalehden mediamyllytyksen jälkeen minun on pakko kirjoittaa "ääneen", että ymmärtääkö Heidi Hautala erota, jotta hallituksen toimintakyky säilyisi uskottavana?

Vastaus on mitä luultavammin ei, mutta se tarkoittaisi samalla sitä, että ministeri, joka on harmaan talouden ministeriryhmän jäsen ja joka silti käyttää harmaata työvoimaa syö kaiken uskottavuuden hallitukselta, joka kamppailee jo valmiiksi uskottavuutensa kanssa. Toisin sanoen Hautalan olisi parasta erota itsensä takia ja hallituksen vuoksi.

Miksi siis mesotaan? No siksi, että Heidi Hautala on Iltalehden tietojen mukaan teettänyt pimeää töitä kahteenkin eri otteeseen. Tämän hän on myös myöntänyt ja pyytänyt sitä anteeksi. Hän on samalla kertonut tuottaneensa uskottavuusongelman hallituksen harmaan talouden ohjelmalle. Ja kas, olen siitä täysin samaa mieltä.

Koska Ilkka Kanerva joutui eroamaan käytännössä aikoinaan sen takia, että hän lähetteli tuhmia tekstiviestejä eräällä "kohujulkkikselle", niin minä kysyn, että eikö olisi jo pelkästään hallituksen uskottavuuden kannalta tärkeää, että Heidi Hautala myös eroaisi? Joku kommentoija lohkaisi Hesarin palstalla, että tämä on hyvä testi suomalaiselle tasa-arvolle: jos mies joutuu eroamaan tekstiviestien takia, niin on kohtuullista, että nainen eroaa tämän takia. Jos ei, niin mitä se siis kertoo suomalaisesta tasa-arvosta?

Valitettavasti itse en todellakaan usko siihen, että Hautala eroaisi. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ennättikin jo sanomaan, että "Hautalan asema ministerinä ei ole kyseenalainen". Pääministeri Katainen sanoi, että "Hautala voi jatkaa ministerinä". Mitä se kertoo hallituksestamme? Lisäksi mitä se kertoo ministeri Hautalasta, että hän kirjoittaa omassa blogissaan, ettei ole teettänyt pimeää työtä, mutta kuitenkin pyytää anteeksi mm. äänestäjiltään? Suoraan sanoen koko blogikirjoitus on pelkkää selittelyä: vahinko on jo tapahtunut, mutta vastuuta ei suomalaisen tavan mukaan aiota ottaa. Näin minusta ainakin tuntuu.

Jos Heidi Hautala ei eroa, niin se kertoo jotain hyvin tavanomaista ja samalla jotain moraalitonta poliittisesta kulttuuristamme. Jotain sellaista, ettemme voi enää luottaa ministereihinkään enää. Vai oletteko samaa mieltä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...