perjantai 13. heinäkuuta 2012

Täytetyn pingviinin paluu

Timo Soini sanoi kesäkuussa 2012 tälläistä:
Yhtä hyödyttömänä Soini sanoi pitävänsä Suomen Kreikka-vakuuksia.

- Mitä ovat nämä vakuudet? Saadaanko täytetty pingviini?
Lähde
Nyt näyttäisi siltä, että täytetty pingviini vakuutena on tekemässä comebackin siitäkin huolimatta, että Jutta Urpilainen on kommentoinut Espanjan kanssa käytäviä neuvotteluja tähän sävyyn:
- Jotta Suomi pystyisi olemaan mukana lainaohjelmassa, tarvitsemme vakuudet. Suomen ja myöskin eduskunnan myöntämä linja on, että mikäli väliaikaista mekanismia käytetään, niin silloin Suomi tarvitsee vakuudet, Urpilainen painottaa.
...
- Kaikki riippuu nyt siitä, mitä vakuusneuvotteluissa tapahtuu. Painamme kuin muuli eteenpäin vakuusneuvotteluissa ja pyrimme saamaan tuloksen mahdollisimman nopeasti, Urpilainen toteaa.
Lähde
Minä myönnän, etten ainakaan kyennyt löytämään sellaista uutista, jossa Urpilainen puhuisi täysistä takuista lainattavalle summalle (mehän olemme siis tukemassa espanjalaisia pankkeja). Sen sijaan tosin löysin vuodelta 2011 valtionvarainministeri (huom) Jyrki Kataisen haastattelusta jotain mielenkiintoista:
- Irlannille ja Portugalille annettujen takauksien yhteissumma on 1,9 miljardia euroa. Lisää vastuita ei voi tulla, koska emme jatkossa edes harkitse lainatakuiden myöntämistä ilman täysimääräisiä vakuuksia, Katainen toteaa tiedotteessa.
 Vuonna 2011 Katainen oli sitä mieltä, että lainatakuita ei myönnetä ilman täysimääräisiä vakuuksia. Tuon lupauksen yli ollaan kävelty jo kerran Kreikan kanssa ja nyt olemme ottamassa seuraavaa eeppistä askeletta Espanjan kanssa. Mistä näin päättelen? Ei tässä tarvitse enää edes päätellä, sillä Espanjan valtionvarainministeri Luis de Guindos kertoo, että:
De Guindosin mukaan vakuudet tulevat kattamaan ”pienen prosenttiosuuden” Suomen takaamista lainoista, joilla rahoitetaan Espanjan pankkisektoria. Suomi ei siis ole saamassa vakuuksia koko takaamalleen lainasummalle.
Vaikka olen jo tottunut Urpilaisen ja Kataisen tonttuiluun, niin tämä on jotain käsittämätöntä tässä vaiheessa. Olemme antamassa lainaa espanjalaisille pankeille ja Espanjan valtionvarainministeri kertoo, että vakuudet kattavat pienen prosenttiosuuden. Oikeasti mitä helvettiä? Ymmärränkö tässä jotain pahasti väärin vai ollaanko suomalaisia taas pissimässä silmään oikein urakalla?

Verkkomedian bloggaaja ainakin pistää pökköä pesään, sillä hän syyttää Kataista "valehtelijaksi" ja puhuu "eurososialismista". Minä en syytä ketään mistään, mutta ihmettelen, että jos tämä Espanjan valtionvarainministerin tokaisu on totta, niin mihin tämä maa on menossa? Juuri tulleen kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista uskoo euron murtumiseen ja valtaosa haluaa, että kriisimaille ei anneta latiakaan. Silti lateja ollaan antamassa järkyttäviä määriä.

Ongelmavyyhti on koko ajan vain kasvamassa ja kasvamassa. Irlanti vaatii uusia neuvotteluja, koska hekin haluavat EVM:n rahaa pankeilleen ja saksalaiset eivät halua antaa lisäliekaa kriisimaille. Minusta homma alkaa näyttämään pikkuhiljaa siltä, että päättäjämme ovat viemässä junaa väärälle raiteelle. Sille raiteelle, jolle kansalaiset eivät halua junalla mennä. Vai onko joku eri mieltä?


14.7.2012
Ja jotta homma olisi täydellinen, niin MTV3 uutisoi tänään, että "Espanjan kanssa valmisteilla olevan vakuussopimuksen yksityiskohdat ovat jäämässä kansalaisilta pimentoon". Minä en voi tähän muuta sanoa kuin, että morjens.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...