lauantai 10. maaliskuuta 2012

Niitti numero yksi hallitukselle?

Jutta Urpilainen ja SDP taisi tänään lyödä ensimmäisen niitin joko puolueensa tai hallituksen arkkuun. Hän nimittäin piti tänään puheen SDP:n puoluevaltuustossa ja osoitti, että puolue on täysin kyvytön hoitamaan Suomen taloutta ja siitä aiheutuvia ongelmia.

Hän nimittäin ilmoitti Ilta-Sanomien mukaan, että SDP tyrmää yksiselitteisesti suunnitelmat viiden miljardin euron leikkauksista valtiontaloudessa. Tavallinen kansalainen voi vaan heiluttaa kättä tälle hallituspuolueelle ja sanoa "kiitos ja näkemiin". Vaikuttaa täysin siltä, että niin SDP:n kuin Vasemmistoliiton mielestä ongelmat voidaan hoitaa veronkorotuksin. Voidaankin perustellusti kysyä, että kuinka moni työläinen/työntekijä vielä haluaa SDP:tä ja Vasemmistoliittoa äänestää? Veikkaan, ettei kovinkaan moni.

Mitä Urpilainen sitten tilitti?
SDP tyrmää yksiselitteisesti suunnitelmat viiden miljardin euron leikkauksista valtiontaloudessa. Puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen teki tämän selväksi SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa tänään.
Okei... Että kun velkaa otetaan yli viisi miljardia vuosittain ja näistä leikkauksista on käsittääkseni sovittu hallitusohjelmassa, niin niitä ei sitten SDP:n mielestä voida tehdä? Miten tämä nyt voi näin mennä?
Urpilainen korosti, että ei halua vastuutonta velanottoa eikä kasvua tyrehdyttäviä leikkauksia.
Koska täytyy rivien välistä lukea, niin SDP ilmeisesti haluaa ottaa 5 miljardia suoraan veronkorotuksilla? Oikeasti, mitä helvettiä? Jos julkista sektoria ei välittömästi leikata merkittävin toimin täällä Suomessa, niin hukka perii meidät Kreikan tavalla. Eikö tämä mene SDP:n kaaliin? Velanotto jatkuu entiseen tapaan senkin jälkeen, jos leikkauksia ei tehdä. Veronkorotukset tyrehdyttävät varmemmin kasvua kuin leikkaukset. Näen tässä logiikan, joka iskee keskiluokkaan ja Suomeen kuin tiejyrä:

  1. Keskiluokan veroja korotetaan (rikkaita ei ole tarpeeksi ja köyhiltä on paha ottaa mitään, koska heillä ei ole mitään otettavaa).
  2. Keskiluokan jäljelle jääneet varat vähenevät.
  3. Keskiluokka ostaa halvinta (kiinalaista) tuotetta kaupasta, eikä näin tue suomalaista taloutta.
  4. Ongelmat lisääntyvät ja mennään takaisin kohtaan 1.

On demokratian kannalta välttämätöntä, että ne, jotka ehdottavat viiden miljardin leikkauksia, kertovat, mistä tuo summa leikataan.
Leikkaukset on pakko tehdä niin, että leikkaukset tehdään siellä, missä on suurimmat menot. Kyllä, tarkoitan sitä, että sosiaalimenoja leikataan. Muuten leikkauksilla ei ole mitään mieltä ja epämiellyttävä totuus on, että jos halutaan leikkauksilla saada aikaan muutosta, niin silloin leikkaukset on tehtävä sinne, missä on suurimmat menot. Siinä oli sinulle Urpilainen epämiellyttävä totuus.
Hän vetosi tunteisiin korostamalla, että kehysriihessä on palautettava oikeudenmukaisuus tähän rakkaaseen isänmaahamme.
Jaa? Miksi sitten SDP oli mukana antamassa rahaa Kreikkaan? Kaiken tämän jälkeen voisin sanoa, että kuntavaaleista tulee kaameat vasemmistopuolueille. Ja samaan hengenvetoon on sanottava, että hallitus tulee nitisemään liitoksistaan, jos SDP on tosissaan. Leikkaukset on pakko tehdä ja SDP ei niitä halua tehdä. Siinä on jo todella vaikea yhtälö ratkaistavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...