lauantai 9. tammikuuta 2010

Tampereen ilmanlaatu

On tässä hieman pakkasia pidellyt ja sitä myöten Tampereen ilmanlaatu on silmin nähden huonontunut johtuen siitä, että Takon tehdas tupruttelee savujaan keskustassa ja Naistenlahden voimala keskustan tuntumassa. Eipä voimalaitosta ja Takoa voi tästä kovinkaan paljon syyttää, kun pakkanen on tälläinen, mutta tosiasia on, että näiden laitosten tupruttelevat savut jäävät kovin matalalle kaupungin ylle.

Yritin etsiä Internetistä virallista tietoa Tampereen ilmanlaadusta, mutta huonoin tuloksin... Ehkei se ole kovinkaan tärkeää kenellekään.

2 kommenttia:

  1. Niin, ehkä se "savu" mitä näkyy on vain sumua eikä mitään takon piipun savuja. Takon ja naistenlahden päästöt kun ovat näinkin laajassa ja matalassa kaupungissa yksi hyttysenpaska itämeressä. Lämpötilan muutokset aiheuttavat näitä sumuja kun ilmankosteus muuttuu aikas radikaalisti jo pienilläkin lämpötilamuutoksilla.

    VastaaPoista
  2. Tottakai se on niin kutsuttua pakkassumua, mutta vilkaisitko kireinä pakkaspäivinä kaupungin ylle? Mm. naistenlahden savu jäi varsin matalalle leijumaan monena päivänä (ei tietenkään katutasolle). Ja ei siitä kovinkaan montaa vuotta ole, kun Aamulehtikin uutisoi vastaavissa pakkasissa, että ilmanlaatu on varsin huono.

    VastaaPoista

Puppulausegeneraattori vastaa maskikohuun

 Antti Vesala teki Uuden Suomen puheenvuoroon postauksen , jossa hän litteroi Krista Kiurun vastaukset niin sanottuun maski-kohuun. Luettuan...